Flux-stiri

Ne războim de 80 de ani. Ce conflicte armate mai există în lume

  • În 2023 au fost 59 de conflicte armate în lumea întreagă, din care 28 în Africa.
  • Războaiele între state au devenit mai rare, au crescut conflictele între grupări din aceeași țară.
  • Este tot mai greu pentru organizațiile caritabile să ajute populația civilă din zonele de conflict, din cauza protecției tot mai reduse.

Al Doilea Război Mondial a traumatizat generații de oameni și lumea spera că va fi ultimul conflict armat din istoria omenirii. Un studiu recent arată că anul trecut au fost mai multe conflicte armate ca oricând de la terminarea Războiului Mondial.

Vedem conflictul din Ucraina și Israel, unde mai sunt în lume?

Sunt foarte multe conflicte în lume. Anul trecut au avut loc 59 de conflicte, dintre care 28 în Africa. Numărul țărilor implicate în conflicte armate a scăzut față de 2022, de la 39 la 34.

Cea mai importantă caracteristică este că acestea nu se desfășoară între state, între țări, ci au loc în interiorul acestora, între diferite grupări armate.

Din păcate este tot mai dificil pentru organizațiile caritabile să ajute populația civilă din zone de conflict.

The post Ne războim de 80 de ani. Ce conflicte armate mai există în lume appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Barabas Balazs




Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code